Foorumin käyttöohjeet

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  Katja_admin 2 päivää, 22 tuntia sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #20993

  Katja_admin
  Avainmestari (Keymaster)

  Rekisteröityminen ja kirjautuminen

  Foorumille voi rekisteröityä joko WordPress tai Facebook-tunnuksilla. Voit luoda WordPress-tunnukset täällä ja voit kirjautua sisään täällä. Facebook-tunnuksilla pääset kirjautumaan klikkaamalla Facebook-tunnusta kirjautumisvalikossa.

  Foorumilla on tällä hetkellä 7 aihetta, jonka alla keskustelua voi käydä, selkeyden vuoksi pyydämme kunnioittamaan aiheita ja välttämään aiheen ulkopuolista keskustelua. Ylläpito tarvittaessa poistaa tai siirtää aiheeseen kuulumattomia viestejä.

  Ennen kommentointia luethan foorumin säännöt.

  Kommentoiminen

  Keskusteluun lähetetään viesti ylläolevan viestikentän avulla. Työkaluvalikosta voit muokata viestiäsi mm. lihavoimalla, kursivoimalla tai keskittämällä vastauksesi. Uutena ominaisuutena on avainsanojen liittäminen kommenttisi yhteyteen. Voit myös valita haluatko ilmoituksen mahdollisista vastauksista sähköpostiisi. Ennen lähettämistä voit tarkastella viestiäsi viestikentän alla olevan esikatselu-toiminnon avulla. Lähetä viesti painamalla ”Lähetä”. Halutessasi voit poistaa oman viestisi lähetyksen jälkeen. Viestiä on mahdollista muokata lähettämisen jälkeen painamalla ”muokkaa”-painiketta.

  Mikäli haluat vastata tiettyyn viestiin, paina viestin oikeassa yläkulmassa olevaa ”Vastaus” painiketta.

  Kuvien liittäminen 

  Kuvia, videoita tai muita tiedostoja voi lähettää keskustelufoorumille lisäämällä ulkopuolisen linkin tai lataamalla suoraan tietokoneelta/tabletilta/kännykästä. Kuvia voi liittää joko työkaluvalikon tai viestikentän alapuolella olevan ”Attachments” valikon kautta.

   

  Voit liittää kuvia mm. työkaluvalikosta joko painamalla linkki-kuvaketta (kts. ylläoleva kuva, vasen kuvake) tai lataamalla tiedosto laitteesi tiedostoista (kts. oikea kuvake).

  Lisää linkin osoite (URL) (esim. http://www.youtube.com) ja hyväksy linkki painamalla sinistä nuolta. Lisävaihtoehtoja saat näkyviin painamalla oikeanpuolimmaista linkkivaihtoehdot-painiketta.

  Valitse kuva tietokoneelta/tabletilta/kännykästä.Voit valita kuvan ”Lähde”-riviltä klikkaamalla oikeanpuolista ”lisää tiedosto”-kuvaketta. Voit kirjoittaa kuvalle kuvauksen ja määrittää uudelleen sen koon. Lopuksi paina OK. Foorumille voi ladata kuvia JPEG, PNG, ja GIF muodossa. Kuvan maksimikoko on 20 Mt eli 20 000 Kt.

  Voit myös liittää kuvia ja tiedostoja foorumiin ”Attachments” valikon kautta. Valitse tiedosto ja paina Lähetä. Yhteen kommenttiin voi kerralla liittää 4 tiedostoa. Lisää uusi tiedosto ”Add another file” linkin kautta. Kuvat näkyvät esikatselukuvina ja aukenevat täysikokoisiksi klikkaamalla. Liitetyt kuvat voi poistaa lähetyksen jälkeen painamalla ”delete” tai ”detach”.

  Lisäohjeita tulossa lähiaikoina.

Aiheeseen ‘Foorumin käyttöohjeet’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.