Hiekkalaatikko – sandbox

Tämä aihe sisältää 24 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Chali 4 viikkoa, 1 päivä sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #21568

  Katja_admin
  Ylläpitäjä

  Hiekkalaatikossa voit testata viestien kirjoitusta, kuvien lisäämistä viestiin ja kikkailla eri muotoilujen/hymiöiden/värien yms kanssa. Voit kirjoittaa ja kokeilla vapaasti, mutta sääntöjen puitteissa.

  Ylläpito siivoaa Hiekkalaatikon säännöllisen epäsäännöllisesti. Vaikka siis leikit, muistathan, ettei mitään säilyttämisen arvoista kannata täällä puhua. 

  Here you may test how messages are send, modified etc. Write and test freely. The admins clean the sandbox at irregular intervals, so don’t write anything you wish to preserve.

  Have fun 🙂

   

 • #27779

  Helenna
  Tutor

  Vinkki:

  Kun tulee kirjoitusvirheitä (muitakin mokia), ne voi korjata muokkaukselle. Minulle joskus käy, että virhe pääsee läpi, varsinkin kun on automaattikirjoituspäällä, ei aina huomaa. Pitäisi toki esikatselussa (preview) tarkistaa, mutta kun on vauhti päällä, niin ei sitä aina huomaa…

  Nyt kävi niin, että viesti tuli jonkin häiriötilanteen takia kahteen kertaan. Otin tekstin muokkauksella pois ja laitoin uutta tilalle.

 • #29362

  Untuvikko
  Tutor

  Saisikohan tuota aihekohtaisa sivunumerointia / viimeisimmän viestin hakua viilattua hiukan … jos sivunumeroinnin saisi liitettyä (myös)tuonne aihesivun yläosaan niin tuoreimman viestin löytäminen nopeutuisi – en tiedä onko laitekohtainen juttu mutta minulla nykyisen Viimeisimmän kommentin klikkaaminen ei vie viimeisimpään viestiin vaan k.o. aihesivun alkuun ketjun ensimmäiselle sivulle…

  Tuossa Viimeisimmät kommentit-osiossa ja myös Aihe-osiossa olisi hyvä olla myös kommenttikohtainen päiväys (mikä toimisi linkkinä k.o.kommenttiin)…

  • #29364

   Helenna
   Tutor

   Niin, oletan, että johtuu nyt tästä huoltotilanteesta.

   Minulla menee samanlailla ekalle sivulle, jossa sitten pitää mennä alas ja siltä löytyy sivunumerot, joista sitten vasta pääsee viimeiselle sivulle.

   Muistelen, että sivunumerot näkyivät ennen myös sivujen yläosassa.

   Ja aiemminhan Viimeisimmät kommentit vei heti sinne siihen viestiin, joka siinä mainittu.

   Keskustelufoorumin pääsivuhan ei nyt toimi: siellä se huoltoilmoitus.

   Pääsivullahan oli aiheiden perässä sivunumerot ja näkyvissä viimeisen viestin tiedot, josta pääsi siihen tai sivunumeroacklikaten. Jos tuo  sellaisena tulee huollon jälkeen niin sieltähän näkee sen viimeisen.

   Kaikenlaista voi nyt sattua huollon aikana. Nyt tälle viimeiselle sivulle putkahtanut aiempi viesti viimeiseksi: häipyneet sekin omalle paikalleen huollon jälkeen 👍

   Uskon, että kyllä tämä tästä selkiytyy. 👍

    

 • #31585

  Helenna
  Tutor

  Hei pitkästä aikaa hiekkalaatikolla.

  Kun tuolla Muut pesäkamerat-osiossa tuli puheeksi kuvien, lähinnä niiden sisällön näkyminen, niin siitä nyt vähän, kun näkyvät  nyt täällä kirjoittajilla erilailla.

  En tiedä johtuuko tuo laitteista, selaimista vai jopa käyttöjärjestelmistä. Sivustojen tuottajillehan niiden erilaisuus tuottaa ongelmia.

  Kuvien sisältämä tieto rivi  (lähde –  ja aikatiedot) oli se ongelma, kun toisella näkyy, toisella ei. Käyttämäni Applen käyttöjärjestelmä ei tue mobiilissa kaikkia ohjelmia (esim. Flash). Nyt kuitenkin oli kyseessä kuvan sisältö. Outoa oli, että erilaisuus voi vaikuttaa kuvan sisältöön: kyse ei kuitenkaan ollut itse kuvasta vaan siihen liitetystä tekstistä.

  Näistä kuvien näkymisestä haluaisinkin kysyä, kun liitetiedostot aukeavat eri kokoisina eri kirjoittajilta:

  Maritan kuvat aukeavat klikaten melko pieninä, kokonaan kylläkin, mutta  koko suurenee vain jonkin verran. Beatan ja minun aukeavat koko näytön kokoisina. Beatalla ja minulla on tabletti, vaikkakin eri käyttöjärjestelmät, Maritalle tietokone-käyttöjärjestelmä.

  Siksi Maritan kuvissa tietorivistä toisinaan on vaikea saada selvää.  Tuolloin joudun kuvaa suurentamaan lisää. No, se käy kyllä näppärästi tabletilla vetämällä sormin. Mutta sitten aina silloin ei siitä enää saakaan selvää: suurentaminen hämärtää tekstin luettavuuden. Ja joissakin ei pysty näytölle klikkauksen jälkeen siitä saamaan lainkaan selvää, vaikka näkyy kylläkin, että jotain siinä lukee, varsinkin  AEF-kuvat, niissä vain pientä piperrystä, ja lisäsuurentamisella vain epäselvää harmaata. Ja sieltä oli myös kuva, jossa ei mitään minulla näkynyt.

  Kuinka muilla mahtaa aueta ja teksti näkyä?

   

 • #36030

  Helenna
  Tutor

  No koitan toista.
  Tässä Lisää kuva -painikkeella ja nyt se tuli liitteet-kuvaksi

  Siis Lisää kuva-painike, sitten valitaan kuva kuten ennenkin, kuvaan tulee ruksi ja se kuitataan valmis-kohdasta siinä.

  Hienoa että kuvat näkyvät jo heti ennen lähettämistä esikatselussa.

  Liitteet:
 • #36213

  Beata
  Tutor

  Päiväruokailulla,,

  Liitteet:
 • #36233

  Helenna
  Tutor

  Nyt onkin hienoa tämä uusi kuvanlisäys, kun kuvat voi omalta koneelta ruksia kerralla, jos laittaa useamman.

 • #36257

  Beata
  Tutor

  Pitäisi ostaa ”tekoäly”!? 😎 Onpas ihme kun kaikki häviää itsekseen, jonnekin kun lähettää.. 😴

  Liitteet:
 • #36263

  Beata
  Tutor

  Niinpä,jälleen häipyi, meni varmaan pilviin?

  • tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta, 1 viikko sitten  Beata.
 • #36278

  Helenna
  Tutor

  Minulla kyllä toimii hyvin tämä uusi kuvan liitäntä.ei ole häipynyt. Näin menee: Lisää kuva -painike, sitten avataan kuvakirjasto ja siinä valitaan kuva(t), niihin ruksi mitkä valitsee. Sitten klikkaus valmis-kohdasta. Sen jälkeenn ohjelma alkaa ”pyörittää” kuvatiedostoa kuva kerrallaan ja siinä näkyy valmius prosentit, lopulta 100% ja sitten ilmestyy kuva näkyviin.
  Kannattaa vaan odottaa että kuvat ilmestyvät tuohon esikatseluun. Sitten kyllä toimii lähetys.

 • #36388

  Helenna
  Tutor

  Oli se miten iPadillä toimii ja
  niin se vaan meni kuten kerroin kun tämänkin laitoin, tosin vaan yksi kuva niin se ilmestyi niin nopeasti että sitä latausta (%pyöritystä) ei ehtinyt edes havaita. Kun monta tulee ne kaikkien kuvien tunnukset siihen ja se alkaa niitä lataamaan yksi kerrallaan. Kun kuva valmis näkyvillä, voi viestin lähettää. Eikä silloin mene mihkään pilveen.

  Liitteet:
 • #36430

  Helenna
  Tutor

  kokeilu läppärillä.
  tässä toimii erilailla kuin iPad-n tabletilla kuvan lisäys, mutta en ala sitä selostamaan. ehkä Beatalla menee näin, ei tiedä.

   

  • tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta, 1 viikko sitten  Helenna.
  • tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta, 1 viikko sitten  Helenna.
  Liitteet:
 • #37099

  Helenna
  Tutor

  Taasko viestit menee roskapostisuodattimen haaviin. Tulin tänne kokeilemaan, kun olen yhtä viestiä yrittänyt jo kolme kertaa muut kamerat osiossa

  No tämä tuli kuitenkin tänne.

  • tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta sitten  Helenna.
 • #37100

  Helenna
  Tutor

  Niin vaan kävi edelleen, että viesti meni roskikseen. No katsotaan aamulla.

 • #37123

  Helenna
  Tutor

  No, nyt sain yhden viestin läpi muissa kameroissa. Outoa että se yksi ei mennyt kokeilen sitä myöhemmin (otin talteen) Onkohan siinä jotain että menee roskiin

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.