Keskustelu

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Kirjoita

Keskustelua

 1. Paltamossa.. Miila-emo poikasten turvana ja tietysti oiken pesässä niiden kanssa.
  On ihailtava emo… Jännää, kun Pennaa näkeen tosi harvoin, mutta kun on pesällä, on kuitenkin elo sopuisaa.

 2. 24.7… Tässä odotellaan kalaa nälissään, kuvut kuopalla ja kärttyisällä mielellä.
  Kala se poikasetkin kasvattaa voimiinsa syysmuuton huiman pitkiin matkoihin.
  –Luin hetki sitten jostakin, että Suomesta kaikkein pisimmän muuttomatkan sääksi on lentänyt kesäpaikkaansa jopa n.10 000 km!!! Talvehtimispaikka oli aivan Afrikan eteläisessä osassa. Ei muuta, kuin kalaa ja kalaa ja aina vaan kalaa…

 3. Nyt Saimaan pesälle (9.55) tuli jokin hälytys – kaikki 4 lensivät yhtäkkiä pois pesältä, ahmatti kala kynsissään.

 4. Saimaan pesällä 3 sisarusta odottaa illallista, Pikku-Kalle (?) kiljuu kurkku suorana. http://cloudplayer.pukkistream.net/kalasaaksi.html
  Mitenkähän nämä ruokailutilanteen poikasten kasvaessa oikeastaan menevät; isoin saa syödä ensin ja muut katsovat. Isoin jopa nokkasee emoa, kuten muutama ilta sitten Saimaalla tapahtui. Saimaalla emo on katsellut kun isoin ahmii ja syöttänyt sitten kaksi nuorinta. Pikku-Kalle varsinkin on mainio – eilen kiersi emon toista puolen varovaisesti askel askeleelta katsomaan tilannetta – joko olisi ahmatti saanut tarpeekseen? Seilissä taas jonkin kerran kakkonen ei ole edes koskenut kalaan ennenkuin Pomo on tullut ja aloittanut ateriansa. Kyllä on tehty tilanne selväksi.
  Paltamossa ilta-aurinko valaisee kauniisti pesää, Miila näyttää liki oranssiselta. http://www.saaksisaatio.fi/index.php/saaksikamera/paltamon-kamera Kun poikaset tuosta vielä vähän kasvavat, Miila ei enää mahdu pesään. Paltamossakin yöt rupeavat pikkuhiljaa pimenemään. Nyt on pikkutunneilakin ollut kiva katsella tapahtumia pesällä – aina ei suinkaan siellä nukuta.
  Nyt just (klo 9.38) tuli Saimaan pesälle iso kala (lahna?), johon isoin kävi kiinni, suojaa siivillään pesän oikeanpuolimmaisella reunalla. Kakkonen (?) kiertää eri kulmilta ja nyt yritti vetää toisen takaa kalaa pyrstöstä, ei onnistunut, sitten sivulta, nyt edestä. Ykkönen kääntyi toisinpäin, kala kynsissään, suojaa siivillään. Kolmonen (tai kakkonen) on ihan pesän vasemmanpuolimmaisessa reunassa, ei aina näykään. Kyllä nämä ovat mainioita…. Nyt meni ihan tappeluksi, kala vaihtoi hetkeksi omistajaa, tunkeilija sai nokasta (?), emo lensi paikalle rauhoittamaan tilannetta (klo 9.45).

 5. Paltamon poikasille voi FB:ssa esittää nimiehdotuksia: tytölle P-alkuista ja pojalle N-alkuista. Lapsenlapseni Liljan kanssa ehdotimme Piia ja Nooa, molempia on helppo taivuttaa.

 6. Niin on ollutkin iltapäivätohinoita Seilissä, Vasuri muutamaankin otteeseen pyrähtänyt pesätarkistukselle , jotain hämminkiä ilmatilassa, varttia vaille neljä Vasurin kynsissään tuoma tuore kala olis mieluusti kelvannu junnuille vaan veipä mukanaan ja jätti nuorison nyhtämään entisiä eväitään

 7. Viro 2. Samassa tohinassa, kun kalasta kinastelivat, toinen näki jonkin ihmeen?? Josko vaikka haavekuvan lentävästä kalasta..😀.. rassukka.

 8. Viro 2. Sanailtiin aika lailla.. Emo ei olisi antanut poikaselle tuota kalaa, mutta pikkuinen piti puolensa, emo suutuksissaan alkoi risuja mättämään poikasen päälle, enpä ole ennen nähnyt moista.. 😕 Emo sai kyllä nokankopautuksen poikaselta!! Toinen poikane hämillään seurasi..

 9. Palatkaamme ajassa taaksepäin. Klo 10:23, tarkalleen, oli tällain näkymä..

 10. ..ja vielä Paltamosta yhteiskuva,Pennaa ei kyllä paljon kuvassa näy..

 11. Vasuri tuonnut pesän täyteen kaloja ja lisää tulee.Mietin missä nauvolaiset ovat olleet kun kalat olleet monta tuntia pesällä.Välillä on toinen poikasista käynnyt syömässä!

 12. Viro2. pesällä toinen istuu kelossa.Ensilentonsa ottanut DZ..