Keskustelu

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Kirjoita

Keskustelua

 1. Tälle palleroiselle, toivon suuresti pesimäonnea! Hän on ollut pesällä n. 2 viikkoa, joten olis kiva nähdä, jotta myös kaverin sais orrelle istumaan..

 2. Niin kaikille huomenta, myös Seiliin. Hieman myöhässä.. Vasurihan siellä Tildaa hellimässä, iskän velvollisuuksia, jälleen hoitamassa. On niin mukavaa olla hetki kylki kyljessä, pitkästä aikaa, kauniissa auringon paisteessa. En kalaa nähnyt, taisi olla ihan vaan turvallisuus käynti.

 3. Kävin katselemassa satelliittisääksiä, missäs mennään, paremminkin kait tullaan..
  Ilpo on saapunut revirilleen 14.4.,,, 16:40. Tervetuloa Suomeen!

 4. Mikko Toivonen

  Sain siitä Kalakotkas 2 paluusääksestä mielestni tarkahkon numerohavainnon eli ED = IVO jolloin lättiläinen 718 todella on narda!

 5. Mikko Toivonen

  Kalakotkas 2 pesällä on ollut melko meininki aamulla. Pesälle nimittäin ilmaantui eestiläinen sääski jonka numeroa en saanut tarkkaan luettua mutta vaikuttaisi IVO suuntaan menevältä. Samalla kävi selväksi, että 718 onkin naaras eikä uros kuten itse aikaisemmin arvelin. Saapas nähdä mitä päivän mittaan tarkentuu

 6. Tämä punarenkainen jo varmaan ominut tämän pesän, kovin on jo kauan pyörinyt tuolla. Kyllä oman olisi jo pitänyt tulla pesälle..

  • Mikko Toivonen

   Taidokkaasti ja tunnollisesti on muuten tuota pesää uudelleen kalustanut. Ihmettelen hiukan itsekin, että yhtään naarasta ei ole maisemissa näkynyt. Männä vuosina niitä oli ihan tungokseen asti. Toisaalta ei vieläkään ole liian myöhäistä. Osa sääksistä on edelleen matkalla. Äijä on kuitenkin tehnyt niin hyvää työtä, että kyllä ansaitsisi morsion. Irman paluu on kyllä päivä päivältä epätodennäköisempää.

  • Hei,tämä 718 on muinakin vuosina pyörinyt pesällä naaras,laitoin siintä tietoa aikaisemmin ja ED on viimevuoden uros.Viimevuoden molemmat!!

 7. Jokohan Tildalla on kaksi munaa ….

 8. Onkohan kehityskelpoinen tämä muna. Eka kuva, 20:09 ja toinen 20:45.. koko aikana ei kertaakaan haudottu. Kylmässä taitaa taantua pesinnän innostus.

 9. Kävi pesällä 3 vierailemassa. Vasuri ajoi äkkiä pois.

 10. myräkän tauottua upea Vasuri toi Tildalle pyrstöpalan ja päästi mamman sapuskalle 🙂

 11. Tilda jo pyörittelee päätään että mistä tätä valkoista ja märkää oikeen puskee joka päivä. Keskiviikon tienoilla vissiin alkasi lämpenemään niin ettei öisinkään menis pakkasen puolelle. Tuosta hautomisesta kylmässä niin jos emo on kunnossa ja saanut riittävästi ruokaa niin pystyy pitämään munan ”elinkelpoisena” . Näillähän on se haudontalaikku tuossa rintavyön alla jossa on tehostettu verenkierto hautomiseen, näin haudonta-aikana.
  Nyt sumenee kameran linssikin , sakeasti pyryttää.

 12. Viro 2. pesällä… ”minuuttitauko” …. kannattaako aloittaa, vai tuleeko kohta taas sitä lunta??

 13. Mikko Toivonen

  Mustahaikaroillakin on ensimmäinen muna patjalla

 14. Viro2.pesällä taas aurinkoista ja tuotiin todella iso kala..

 15. Viro1.pesällä ei vielä kiirettä munintaan jos muuhunkaan…

 16. Ei kunnian kukko laula, jos kauan itseänsä sukii. Jähtyy Tilda munanen… Mitä mahtaa olla lämpötila Seilissä?? Voi, voi..

 17. Kyllä pesintä on pitkän kankeeta tänä keväänä. Satelliittisääksistä, vasta Ilpo on saapunut Saarenmaalle 15.4. aamulla 5:08… Sienne taitaa tulla kuhiseva pesä viime vuoden tapaan. Pian sekin nähdään.
  -Santra on saapunut eteläiseen Puolaan vasta 12.4.. on kaukana.

  • Mikäpä kiire niillä tänne pakkasiin, sääksien ruokakin vielä jääkannen alla järvissä. Viksuja, vaikka kiirettähän aina pitää varmistamaan oman reviirin hallinta , pesän kunnostus ja kaikki muu

 18. Janakkalassa, vasta pesää hieman kunnostetaan, saa nähdä tulevatko tänä kevään pesimään.