AssemblePlus 5th call open until October 11, 2019!

AssemblePlus provides opportunities for scientists to conduct research at marine biological stations around Europe, including Archipelago Research Institute,  Tvärminne Zoological Station, and Husö biologiska station in Finland. The next deadline for applications for Transnational Access is 11th October 2019. The 5th call is open for projects to be performed from December 2019 until May 2020.

More info: assembleplus.eu/access/transna

Uutta sivustolla

Sääksikameran ja Seilin sääaseman lisäksi sivustollemme on hiljattain lisätty paljon uutta meriveden laadusta kertovaa tietoa.

• Seilin pohjoispuolella sijaitsevan automaatisen vedenlaadun mittausaseman, ns. ”Odas-poijun”, tiedot päivittyvät jälleen sivulle neljä kertaa vuorokaudessa. Sivulla on myös nähtävissä kesän 2018 tiedot ja aiemmat, vuosien 2011-2017 kuvat päivitetään sivulle kesän 2019 aikana. Muutoksena aiempaan kuvia on mahdollista nyt myös skaalata, lähentää ja tallentaa kuvien yläkulmassa löytyvien kuvakkeiden avulla.
  • Sivustolle on myös lisätty Odas-poijuun asennetun merisääaseman tiedot. Ajantasaiset säätiedot päivittyvät vedenlaadun tietojen tavoin sivulle automaattisesti.
  • Seili-indeksi kertoo tämän hetkisen meriveden klorofyllipitoisuuden ja ennustaa sen määrän 10-päivää eteenpäin. Seili-indeksi osoittaa erityisesti kasviplanktonin kukinnasta aiheutuvaa meriveden samentumista, mikä näkyy selvimmin mm. sinileväkukintoina.

Kuvien visualisoinnin on toteuttanut Turun yliopiston Tutkimuksen IT.