Poijun merisääasema

Tämä sivusto esittää Seilin meripoijuun asennetun merisääaseman tiedot (oheinen salko kuvassa). Poijun merisääasema on Suomessa ensimmäinen sääasema, joka on asennettu aivan merenpinnan tuntumaan. Sääasemalla on tarkoitus saada havaintoja aivan meren päällisen ilmakerrostuman ja pintaveden keskinäisestä vuorovaikutuksesta, jotka fysikaalisesti ovat läheisesti sidoksissa toisiinsa. Havaintoja on mahdollista skaalata useamman pituisilla jaksoilla. Ajantasaiset säätiedot päivittyvät vedenlaadun tietojen tavoin sivulle automaattisesti neljä kertaa vuorokaudessa. Kuvien visualisoinnin on toteuttanut Turun yliopiston Tutkimuksen IT.

Aineiston käyttölupa ja ohjeet viittaamiseen: Saaristomeri.utu.fi -sivustolla olevan aineiston käyttölupa on Creative Commons Nimeä 4.0. Lisenssin kohteena olevaa dataa voi vapaasti käyttää edellyttäen, että datan lähde mainitaan: Seili Environmental monitoring programme, Odas buoy weather station datasets. YEAR. Turku University/ Turku University of Applied sciences, Turku. https://saaristomeri.utu.fi/buoyweather/.

Seilin vedenlaadun automaattinen mittauspoiju on nostettu talvisäilöön. Merisääaseman tiedot päivittyvät jälleen keväällä 2021 poijun vesillelaskun tapahduttua.

Ilmanlämpö

6.20

Ilmankosteus

82.00%

Sade

0.00mm

Ilmanpaine

1013.00mbar

Tuulensuunta

193.00°

Tuulennopeus

3.70m/s
Viimeisin mittaus: 22.12.2020 08:40:00