Poijun merisääasema

Tämä sivusto esittää Seilin meripoijuun asennetun merisääaseman tiedot (oheinen salko kuvassa). Poijun merisääasema on Suomessa ensimmäinen sääasema, joka on asennettu aivan merenpinnan tuntumaan. Sääasemalla on tarkoitus saada havaintoja aivan meren päällisen ilmakerrostuman ja pintaveden keskinäisestä vuorovaikutuksesta, jotka fysikaalisesti ovat läheisesti sidoksissa toisiinsa. Havaintoja on mahdollista skaalata useamman pituisilla jaksoilla. Ajantasaiset säätiedot päivittyvät vedenlaadun tietojen tavoin sivulle automaattisesti neljä kertaa vuorokaudessa. Kuvien visualisoinnin on toteuttanut Turun yliopiston Tutkimuksen IT.

Huom! Merisääasema on otettu talvisäilöön joulukuun alussa, jonka vuoksi sivut eivät päivity. Merisään seuranta käynnistyy uudelleen keväällä 2022.

Aineiston käyttölupa ja ohjeet viittaamiseen: Saaristomeri.utu.fi -sivustolla olevan aineiston käyttölupa on Creative Commons Nimeä 4.0. Lisenssin kohteena olevaa dataa voi vapaasti käyttää edellyttäen, että datan lähde mainitaan: Seili Environmental monitoring programme, Odas buoy weather station datasets. YEAR. Turku University/ Turku University of Applied sciences, Turku. https://saaristomeri.utu.fi/buoyweather/.

Ilmanlämpö

-3.80

Ilmankosteus

77.00%

Sade

0.00mm

Ilmanpaine

994.00mbar

Tuulensuunta

58.00°

Tuulennopeus

7.90m/s
Viimeisin mittaus: 02.12.2021 19:30:00